Skrivhändelser

2009/11/12

Tänk, jag vet aldrig när jag börjar skriva hur många texter som gömmer sig i den som jag skriver just nu. Jag vet heller inte hur det händer när jag börjar med någonting som finns i mitt medvetande och det sedan får sitt egna liv. Jag har fortfarande kommandot, men hänger samtidigt i kopplet och försöker hinna med. Det är lite ryckigt och jag vet inte vart det bär av. Efteråt får jag städa upp lite, sortera och ta bort. Putsa och göra fint.

Jag vet inte vad som är sanning eller fiktion, vart gränsen går, om det finns någon, eller ifall det spelar någon roll. Nu tänker jag på det jag skriver, men det gäller kanske även i vanliga livet, om man nu ens kan skilja det från skrivandet, som är en del av vanliga livet, en sorts förlängning av det eller ibland till och med dess kärna. Där kom jag av mig innan jag ens hann börja argumentera. Klockan är mycket, herr katt vill sova och mina tankar börjar vingla.

När övergår verklighetens personer till att bli mina skapelser? Är de kanske det redan från början, och bara väntar på att få ta plats på scen. Kanske lämnar de verkliga personerna frön i mig, som gror och blommar ut när jag ger dem utymme. Det som skulle kunna hända får äntligen plats att hända.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: