Snön är här…

2009/12/21

… och förutom att världen blir ett antal gånger vackrare, skapas ett kaos som jag välkomnar. Jag älskar snön för att den stökar till. Likt ett åskväder eller ett barn drar den fram och ruckar på våra utstakade vägar. Det annars nästan omänskligt välfungerande Stockholm haltar plötsligt. Att bussen kommer och att vi hinner till jobbet är inte länge självklart. Vi tvingas packa in oss i duntäcken, halka, vänta, frysa, missa viktiga saker. Människor och bilar slirar omkring på gatorna och varje gång man når sitt mål är en liten seger. Det är mycket som vi inte kan kontrollera och vi är trots allt bara små människor i en ofantligt stor värld där starka krafter regerar. Snöstöket påminner oss om den verkligheten och det värmer.

Advertisements

2 Responses to “Snön är här…”

  1. Eva said

    Men jag har tvärtom så svårt för den kalla vita snön, under den finns blommor och gräs… åh vad jag längtar tills jag kan gå i sandaler igen, barärmad. Snön djupfryser mig. Får mig att krypa ihop och huttra och halka. Snön begränsar mig och gör min värld lite kallare.
    Se vad olika vi kan vara! 🙂

  2. Känner igen mig i din upplevelse, och just nu huttrar jag till och med inomhus. Men förut stretade jag runt hela vintrarna i ett våldsamt motstånd mot vintern, så jag blir själv överraskad varje gång jag nu ser dess skönhet och charm. Jag tror att de extrema upplevelserna i Kanada, med meterhöga snödrivor och -28 grader, kan ha något att göra med detta. Jag kan definitivt längta efter ljumma vindar mot huden och färger, men jag tycker faktsikt att vintern är lite komisk med sin överdrivna otrevlighet. Den påminner lite om ett bångstyrigt barn som får oss andra att le i samförstånd.

    Olikheter gör världen intressant, men jag tror att vi kan förenas i glädjen över att ljuset är på intågande 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: