Tout à l’envers

2010/04/08

Som vanligt när jag ska skriva ihop en akademisk text hamnar jag i en tonårslik tvärtomreaktion. Ju närmare inlämning jag kommer, ju längre bort från datorn håller jag mig. Storstädning sker endast i samband med brådskande skolarbeten, och den grundligaste av dem alla inträffade nog dagen innan min magisteruppsats skulle in. Den här gången är det bara ett par mindre texter som ska produceras, men effekten är ändå ganska imponerande. Eftersom det sista ska in idag tar jag givetvis tillfället i akt att blogga.  För jag har redan gjort allt annat, det vill säga rensat hela skrivbordet, möblerat om samtliga bokhyllor, sorterat alla papper, städat bakom soffan. Kammat katten, tagit ner adventstjärnan, filat och målat tånaglarna – ja, allt som inte görs annars helt enkelt. Så när allt är gjort och datorn står där löjligt iögonfallande i mitt kliniskt städade rum finns ingen återvändo. Städar mailboxarna, fixar på facebook, och nu bloggen… sen får vi se.  Kanske någon nagel går sönder eller så bara måste jag sova lite efter all utmattande aktivitet. Någon som känner igen detta tvångsmässiga beteende?

Advertisements

One Response to “Tout à l’envers”

  1. Katrin said

    Baka brukar funka i de lägena, helst sånt man aldrig skulle baka annars. Idag blev jag i alla fall inspirerad att städa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: