Jakten på boken

2010/12/26

Får tillbaka min dator efter att den varit inlåst på tågstationen ett par timmar, och det känns lika ljuvligt som jag anar att det kommer göra nästa gång jag läser en bra bok. Jag har dumpat Triangle, den var för lokalhistorisk och ofokuserad för mig. Symptomen på bristande litterär stimuli är tydliga: jag har stickat en halsduk på tre dagar, jag stör min syster när hon läser och längtan efter en bra bok börjar göra ont. Botemedlet bör finnas i någon av Chicagos bokhandlar, min jakt börjar i morgon.

Vi är alltså på väg igen. Efter tre underbara dagar hos släkten och deras 20 djur masar vi oss motvilligt ur mysighteten. I dag, på självaste juldagen, som ju är den viktigaste dagen i det amerikanska firandet. Den är boven i vårt biljettdrama – alla reser denna vecka, så inga biljetter finns kvar åt oss. Samtidigt är det tack vare den som vi alls kommer iväg till Chicago, där vi kommer att vakna i morgon. Majoriteten av amerikanarna gör annat än att åka tåg i dag; tåget är nästan tomt, precis som gatorna. Jag tänker ta seden dit jag kommit och följa dagens ledighetstema. Kvällens inlägg blir kort, men innan vi lämnar dagen och Philipsburg, vill jag dela denna underbara skylt jag hittade där i dag. Skylten visar på fullaste allvar vägen till stadens bibliotek. Jag är lite kär. Stadens själ är räddad. Den som söker böcker skall finna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: