Bye bye bling, bye bye bussar, bye bye 2010

2010/12/31

Tog en sista runda i cirkusVegas, såg Paris och New York, och kände mig redo att åka. Får dock medge att de stora dimensionerna är imponerande och att det skulle säkert vara roligt att komma hit med ett gäng kompisar för ett par dagars glittrigt nattliv. Många kommer nog hit för att spela, men vi ser även många som verkar vara här för att ha kul helt enkelt. Vi återvänder till Greyhoundvärlden där budget-USA och budgetturister som vi trängs under skolreseartade former. Det är ett lotteri där graden av olidlighet beror på vilken buss man hamnar på, bredvid vem och med vilken chaufför.  Mellan Las Vegas och San Diego är det bara åtta timmar, vilken efter maratonresan Chicago-Las Vegas känns som en kvart, men det förändrar inte det faktum att jag är uppriktigt trött på att åka buss. Jag har alltid föredragit tåg och känner mig än mer radikal efter senaste veckans upplevelser. Dagens bussresa blir förhoppningsvis den sista. 

Kalifornien börjar 45 minuter efter Las Vegas och lite senare blir vägarna sämre, så efter mycket skumpande kliver vi illamående av i San Diego. Framme på vårt hostel genomgår vi en incheckning som tar längre tid än någon annan jag varit med om. Vi är lååångt borta från Manhattans effektivitet och jag tror att detta är ett första smakprov på den tillbakalutade västkusten som jag hört talas om. Vi har även bytt tidszon och jag vaknar klockan sju varje morgon, då klockan är tio i Montreal. I dag händer samma sak som på Manhattan: jag flyger upp ur sängen och ut. Ser mig omkring och upptäcker att vi bor tre minuter från havet. Stora vågor, sandstrand, måsar och surfare möter mig som en stor öppen famn. Jag andas in frihet och förstår hur man kan välja att fastna här.

Ikväll är det nyårsafton, och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på. Jag och syster funderar på huruvida det kommande året präglas av hur man inleder det, och om så är fallet, vilken inramning skulle vi vilja ge 2011? Tål att funderas på. Kanske får det bli ett helt chansartat äventyr. Ett annat alternativ är hostelhäng, men det känns inte riktigt som att det är vad vi vill att 2011 ska bestå av. Så länge säger jag Hej Kalifornien, Hej Stilla havet. Jag tänker luta mig tillbaka i solen och fortsätta njuta av The Boat. Gott Nytt År till dig som läser detta!

Advertisements

4 Responses to “Bye bye bling, bye bye bussar, bye bye 2010”

  1. Katrin said

    Fortsätt njuta, det blir ju en bra inramning på 2011. Kan också tänka mig glittriga vetasnätter med dig. Gott nytt år till dig också. Här snöar det och smäller redan. Kram

  2. Tack Katrin! Du har så rätt, njuta kan vara en utmärkt inledning på 2011. Hoppas du gör det! Stor kram

  3. amanda said

    Hoppas du får en fin nyårsafton! Jag har just ätit trerätters med Andreas och Jennie men nu har de gett sig iväg på andra festligheter och jag som är sjuk får fortsätta fira med katterna och en god film… Båten läste jag för ett tag sen och gillade:-) Gott nytt år!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: