Gröna stunder

2012/07/11

Denna första halvlek av sommaren har handlat en hel del om franska rivieran. Jag har varit i Nice, och en förmiddag på stranden läste jag äntligen Bonjour Tristesse (eller Ett moln på min himmel som den också heter på svenska), som utspelar sig en bit därifrån. Françoise Sagan kan inte varit mer än 18-19 när hon skrev denna pärla (som kom ut 1954), otroligt! Den kommer att finnas på svenska pockethyllorna i augusti, och jag rekommenderar den varmt. Nu befinner jag mig i Per Hagmans Vänner för livet, där Nice är med väldigt mycket. Det är roligt att läsa om en stad man upplevt, karaktärerna är ganska spännande och har många moln på sina himlar – jag undrar hur det ska sluta. Jag kom snabbt in i boken, och trivs med Hagmans berättande, även om det är lite obekvämt med de kapade meningarna. Han har amputerat bort många verb, ganska ofta hela satser, och jag undrar om det kan vara franskan som spökar.

Skribenten i mig är på semester känner jag, så nu får ni hålla till godo med en pausbild.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: