Hur möttes ni?

2014/08/21

Var det du som hittade den eller kom den till dig?, var en annan fråga som dök upp under söndagens författar/översättarlunch. Vi syftade alltså på den bok som förenar oss, Det regnade fåglar. I mitt fall kom fåglarna till mig, från Tranan (förlaget). De hade hittat boken, tack vare ett av alla de priser den fått, och visste att jag var intresserad av kanadensisk litteratur. Under översättningsarbetet besökte jag sedan Montreal och passade på att träffa Jocelyne Saucier, författaren, och även Rhonda Mullins, den engelska översättaren. Ett par språkfrågor och några månader senare kom så den här till världen:

 

DSC_0116

 

Den är med mig på resan, för jag ska läsa några rader ur den på en tillställning. Det känns fantastiskt kul att få läsa på svenska här i Montreal. Mer om det när det blir verklighet.

Nu drömmer jag om en gemensam uppläsning nästa år, när den tyska översättningen kommer. Jag vill höra fåglarna flyga tillsammans på franska-engelska-svenska-tyska under samla himmel, samma tak.

 

En annan sak här i himmelriket som jag skulle vilja se hemma i Stockholm är denna typ av skyltar utanför bokhandlarna:

DSC_0115

För att det inte ska råda någon som helst oklarhet: öppet 9-22 alla dagar. Det ni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: