Mer från udden

2014/09/03

Nu blir det sista rapporten från udden och jag tänkte komma till poängen, kärnan av Cape Cod: stränderna, sanddynerna. Bitvis är de breda strandremsorna belamrade med bilar och flaggor, för ja, här man packar ner sitt nationstyg storlek extra large och tar jeepen ner till stranden. Men långa sträckor skyms inte landskapet av mänsklighetens mysterier.

strand

Precis som havets vågor böljar gräset på de gröna vidderna. För sådana finns det också här.

Sandy NeckGanska ofta böljar mina och Lindas samtal på samma sätt, från franska till engelska, från engelska till franska. Jag vet inte vad som gör att vi plötsligt skiftar. Under vistelsen i USA har utgångsspråket varit engelska. Ibland är det kanske något man berättar som hände på franska, eller en bok man pratar om är skriven på franska. Ibland kan det också vara så att jag bara kan det jag vill säga på franska, som i dag när jag skulle prata om en dödskalle. Jag upptäckte med stor förvåning att jag inte hade det ordet på engelska, däremot på franska.

guld

Apropå böljande sjok får en av novellerna jag översätter just nu mig att åter fundera på stream of consciousness och dilemmat huruvida man ska hacka upp flödet till en mer svensk lättuggad skapelse eller behålla punktlösheten. Mer om det en annan gång, nu är det strax avfärd från Cape Cod.

Dynerna dubbelt så stora som vi kommer jag minnas länge.

dyn

Senaste orkanen rev bort bitar av sandbanken och lämnade som gigantiska klösmärken efter sig. Allt under månens blick.

mån

Nu tackar jag Cape Cod för den här gången, Cape Cod som spänner sina biceps och har tranbär i vinet.

capecod tranbärsvin

 

Och så tackar jag såklart Linda.

linda

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: