Bokhandlarna

2014/09/16

Såklart. Dels är de ofta öppna, till kl 21-22 i flera fall, alla dagar i veckan. Dels är de många. I dag har jag besökt tre av dem. Jag tar dem i dagens omvända kronologi.

DSC_0292

Drawn & Quarterly, som jag nämnt förut, lillpärlan som jag ikväll fick fly ifrån iför att inte ruinera mig och bli strandsatt i Montreal resten av mina dagar. “Hon som kommer med böcker och läser”, har jag redan blivit kallad av en väns barn. Det skulle bli jag och en kundvagn  med böcker på Montreals gator. En vålnad som kör tvångsläsning i parken. Nej, men det är svårt med så många fina böcker framlagda och sen när man tittar bort faller blicken på finaste anteckningsböckerna. Jag har om möjligt än mer sympati för kunderna hemma på Hedegrens som hastar ut med ångestblick och osammanhängande tal.

 

argoskylt

argo

Argo, en minipärla, endast engelskt, som blandar klassiker, nytt, kanadensiskt och internationellt. Där beställer jag de engelska böcker jag vill köpa när jag är här. Alltid blir det intressanta samtal med den som råkar jobba, och eftersom bokhandeln är blir ofta eventuell annan kund också inblandad. Minipärlan anordnar open mic, som jag varit på för längesedan. Då satt vi på golvet, kändes lite som sagostund på lekis, fast vuxet.

 

port skylt

port

Till sist har vi Port de tête, där jag började dagen. Böcker på franska, ljust och fint, trevlig och kunnig personal, allt man kan önska. Den bokhandeln är större än de andra utan att vara stor, men måste ha rätt många titlar.

Det finns många andra, som Olivieri och Librairie du square, som också är del av mitt Montreal. Plus en italiensk bokhandel, en spansk bokhandel osv osv, som också gör Montreal till Montreal.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: