Downtown

2014/09/20

När jag vill till anonyma storstadsbruset, för att känna att det är just i en storstad jag är, tar jag mig ner till Downtown. Folkmassans rörelse, de höga byggnaderna, butikskedjekommersen, bullret, hmm, det känns igen och det är inte min favoritmiljö, men ibland tycker jag om att få en dos större dimensioner. Jag tycker om att Montreal är en stor stad. Den känns inte så stor, 2-3 miljoner invånare, men ändå.

Det är inte Fifth avenue, det är Boulevard de Maisonneuve. Det är inte spektakulärt, det är en liten dos Nordamerika.

skys

Ibland gör jag som fåglarna, som ju gärna tar plats högst upp på en lyktstolpe eller telefonledning. Jag sätter mig uppe på kafét på varuhuset la Baie. Det är möjligtvis Montreals minst mysiga kafé och det är också väldigt öde, men det är skönt, det är ovanför, det är tyst, man kan skriva. Och än en gång förundras över kyrkan, katedralen, som står i mitten och speglar sig.

sky

Jag är mindre attraherad av skyskrapor än jag kanske var tidigare, men mellan skraporna finns även fina art deco-byggnader. Downtown inte är min främsta kärlek i Montreal, fast den finns där som en möjlighet och varje gång jag ser skyskraporna, stadens siluett, när tåget eller bilen närmar sig staden bultar hjärtat lite högre. Och sen plötsligt är man där.

gata

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: