Bara ett ögonblick

2014/09/24

Tiden är för knapp just nu och jag springer mellan författare, packning, vänner, idéer, förläggare.

I dag har jag en stund i en av de parker som jag har i Montrealhjärtat. Jag sitter där med ekorrarna som delar utrymmet med duvorna. Förundras över hur man med tonfall kan förvandla frågan Vem är du?  eller Vem är jag? från förtryckande, tystande till nyfiken, undersökande. Över hur fri jag behöver vara. Över hur solen värmer. Över hur mycket som hänt och gjorts dessa veckor. Över hur rätt min intuition kan vara. Över hur platt livet kan kännas. Över hur absolut mitt behov är av att behålla det inspirerade tillståndet hemma. Över ekorrarnas stund av stillhet.

vem är du

Sen kommer två små personer och frågar om jag vill ha poudre magique. Ja, magiskt puder har de, och det är rosa. Helt säkert, om man önskar något så händer det inom två dagar. Inte i morgon, men om två dagar. Det är sant, Cathy har varit med om det. Egentligen kostar det lite pengar, men jag behöver inte betala. Och eftersom jag har svårt att välja får jag två önskningar. Klart man tar emot ett sådant erbjudande. Men jag ger dem ett år att slå in.

samantha & cathy

Och jag lovar att fortsätta lyssna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: