Straelen

2016/05/28

Har i princip glömt bort att jag har en blogg. Bloggandet har varit lite som mitt fotograferande, en uttrycksform/en impuls som aktiveras när jag reser. När jag nu av en händelse blir påmind om att jag faktiskt har en blogg kommer jag på att jag saknar det skrivandet, den kanalen. Jag bryr mig inte så mycket om huruvida någon läser, det är just själva författandet av text som gör mig glad. Och i dessa fotoalbumslösa tider är det fint att ha en digital motsvarighet på bloggen – utan den stökighet som råder på facebook. Så kanske är jag tillbaka.

Visst, det tar tid från saker jag borde göra men vad är det för liv om det reduceras till borden?

straelen

Den här veckan befinner jag mig i Straelen, Tyskland, tillsammans med några översättarvänner. Vi är gäster på Europeiska översättarkollegiet, eller Europäisches Übersetzer-Kollegium, som det heter. Biblioteket går genom alla rum, mitt rum är hem för M så jag sover i famnen på Herta Müller och Robert Musil. Som jag inte har läst eller kommer att läsa nu heller, för i vanlig ordning är resan överfylld med annat än lästid. Här sitter vi och fnular med våra ord: Teju Coles Every Day is for the Thief blir turkisk, Yaa Gyasis Homegoing blir till på nederländska och Sylvain Cohers Nord-nord-ouest kläs i tyska. Själv befinner jag mig i 1800-talets konstvärld.

maastricht.jpg

Där är vi hela gänget: Sonja Finck, Bill Johnston, Deniz Koç, jag och Nicolette Hoekmeijer. I går kväll åkte vi några kilometer västerut till Maastricht där vi åt middag och jag förälskade mig i denna vägg. Det var en kort utflykt men vi hann eventuellt åka fast för fortkörning, definitivt bestämma att nästa år blir det Krakow och överraskande få med oss okänt antal kilo sparris.

Så, nu kan jag bänka mig vid mitt borde igen.

Advertisements

2 Responses to “Straelen”

  1. Sara Klausner said

    Kul att du kom tillbaka till ditt blogg! Trevligt att läsa dina find ord igen 🙂 Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: