Jag hade kanske inte åkt till Paris

2016/05/31

Häromdagen var det Mors dag. Jag tog tillfället i akt att publicera en text om icke-moderskapet. Var det ett försvarstal, en hyllning, en tacksägelse, en protest, ett upprop? Jag vet inte, kanske lite av allt.

Det var en text som rann ur mig i vintras, efter ett samtal med en annan icke-mor, en mycket övertygad sådan: hon har alltid vetat att hon inte vill ha barn. Jag hade precis landat efter en vecka i Paris och någon gång under vårt tiotimmarssamtal kom vi in på barn/inte barn och hon lyfte upp mig så att jag såg mig spegeln; hon sa ungefär Magdalena, se allt du har, allt du gör, hur du lever, du hade inte åkt till Paris, bara sådär. Morgonen därpå vaknade jag med den här texten, som sen hamnade i glömskans fack. Tills jag och ett par andra vänner nyligen diskuterade omvärldens förväntningar och frånvaron av barnlängtan.

Sydsvenskan och Kultwatch tog emot den. Tack för det!

Och tack Mélanie som tog tag i mig och Arkadinnorna som tog tag i mig igen.                       Jag tror vi glömmer ibland hur viktiga vi är för varandra.

Du hade inte åkt till Paris

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: